Tilbage til Kogebog - Tilbage til Indonesiske Opskifter - Tilbage til FORSIDEN |
|
Beskrivelse |
|
|
|
1 stk. agurk
50 g bønnespirer
0,5 stk. spidskål
200 g kartofler (Man kan også bruges asparges kartofler.)
4 skiver tofu (ca. 100 g per. pers)
4 stk. æg
2 stk. salat
200 g grønne bønner
2 stk. majskolber
1 spsk. palmesukker
50 g friske jordnødder (Man kan dog også sagtens bruge peanut butter.)
1-2 tsk. chili (alt efter styrke)
1-2 tsk. tamarind
1 pakke rejechips
2 bundt forårsløg
2 fed hvidløg
0,5 dåse kokosmælk
6 stk. lime
1-2 tsk. rejepaste
Start med dressingen, som laves i morter eller en blender.
Knus ristede jordnødder, hakket chili, palmesukker, 2 fed hvidløg med et par
skefulde limesaft.
Når dette er rørt godt sammen tilsættes tamarind, for at give dressingen en
dejlig frisk frugsyre.
Derefter kokos mælk, rør det sammen til ensartet konsisstens, og smag evt. til
med de nævnte ingredienser.
Spidskålen snittes og blancheres et kort øjeblik.
Bønner blancheres.
Ligeledes med majs: skær dem fra kolben og blancher.
Hjertesalat snittes, kartofler og kogte æg skæres i mundrette stk. agurken
skrælles, deles på langs, og indmad fjernes med en teske.
Skær derefter agurken i mindre stk.
Friter rejechipsene, så de "puffer" op.
Steg tofu sprødt på en side i varm olie på en pande.
Arranger nu salaten således, at den lægges i lag med: salat, kål, kartofler,
agurk, bønner, majs, æg, tofu, bønnespirer rigelige mængder dressing, lidt
limesaft og rejechips.