Tilbage til Kogebog - Diabetes OpskrifterTilbage til FORSIDEN

Wokret med kalkun




 

Ingredienser  

Wokret med kalkun
200 g kalkun i tynde strimler
150 g hvidkål
50 g sukkerærter
1 lille porre (ca. 100 g)
4 babymajs (ca. 40 g)
1 gulerod (ca. 75 g)

Marinade:
1/2 dl sojasauce
1 fed presset hvidløg
1 1/2 spsk. olie
1 tsk. stødt ingefær
3 spsk. appelsinsaft

Tilbehør:
2 dl løse ris (ca. 160 g) kogt i 3 dl vand tilsat lidt salt

 

Fremgangsmåde  

Læg kalkunstrimlerne i en frysepose. Pisk alle ingredienser til marinaden sammen og hæld den ned i fryseposen til kalkunkødet.
Vend kød og marinade godt rundt, og lad det marinere i køleskabet
i mindst 10 min.
Hvidkålen snittes fint.
Porren renses og skæres i tynde ringe.
Babymajsene skæres i tynde skiver. Guleroden skrælles og skæres i tynde skiver eller strimler.
Sukkerærterne bevares hele.
Wokgryden varmes op, og kød og marinade tilsættes.
Kødet steger et par minutter.
Herefter tilsættes grønsagerne, og retten steger videre i 2-3 min.

Retten serveres med kogte ris.
 

Tip:
En god sautérpande eller stegegryde kan bruges, hvis man ikke har en wok.