Tilbage til Kogebog - Diabetes OpskrifterTilbage til FORSIDEN

Wok ret med andebryst og forårsgrønsager

Beskrivelse:

Ingredienser  
4 tsk. rapsolie
1,5 dl vand
4 spsk. eddike, Balsamico
200 g flute/brød, fiberrigt
0,5 tsk. peber
1 tsk. salt
1 stk. løg i terninger
300 g gulerod i skiver
300 g majroe i skiver
500 g kartoffel, ny
400 g andebryst
1 bdt. forårsløg i 3 cm stykker
150 g sukkerært
 
Fremgangsmåde  
Skrab kartoflerne, kog dem i letsaltet vand 10-12 min (så de lige er møre).
Kog de majroer og gulerødder i let saltet vand i 1 minut.
Tilsæt ærter og forårsløg og kog yderligere 1 minut.
Hæld kogevandet fra, gennem en sigte.
Tag skindet af andebrysterne, skær dem i tynde strimler.
Steg andekødet på en meget varme pande (gerne wok-pande) i olie.
Tag kødet af panden, tilsæt løg, steg dem gyldne.
Tilsæt balsamico eddike og vand, kog saucen 2-3 min.
(For at gøre saucen mere fyldig kan der tilsættes et par spsk. vermouth eller sherry)
Kom andebryst, grønsager og kartofler i saucen.
Varm retten igennem et par minutter og smag til med salt og peber.

 
Tip:
Majroe kan ersatattes af broccoli i små buketter.
Server i et fad eller på en tallerken med et godt drys persille.
Kan serveres med en skive fiberrigt brød eller flutes.