Tilbage til Kogebog - Diabetes OpskrifterTilbage til FORSIDEN

Sellerisuppe




 

Ingredienser  

1 selleriknold (ca. 400 g)
2 kartofler (ca. 150 g)
2 gulerødder (ca. 150 g)
1 løg (ca. 100 g)
1 l grøntsags- eller hønsebouillon
3-4 dl mælk med højst 0,7 % fedt
½ citron
1 bundt persille
1 fed hvidløg
1½ spsk. olivenolie
salt, pebe

Fremgangsmåde  

Skræl selleri, kartofler og gulerødder.
Pil løget og hak det i små tern.
Skær selleri og kartofler i store tern.
Skær gulerødderne i tynde strimler, brug evt. en kartoffelskræller.
Kom kartofler, løg og selleri i bouillonen og kog det i ca. 30 min., til de er møre.

Blend blandingen – evt. med en stavblender.
Tilsæt mælk. Pres citronen og tilsæt saften.
Smag suppen til med salt og peber.
Tilsæt gulerodsstrimlerne og varm dem kortvarigt igennem.

Blend persillen sammen med hvidløg. Tilsæt olien. Smag til med salt og peber.

Servering
Rør persilleblandingen i den varme suppe. Server groft brød til.

Tip: