Tilbage til Kogebog - Diabetes Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Provencelandbrød

Giver enten
2 brød
4 flutes
30 boller


 

Ingredienser  

Tilberedningstid 30 min (eksklusiv 1 døgns hævetid og 15-35 min bagetid)

30 g gær
2 dl lunken vand
2,5 dl (150 g) grahamsmel
6 dl kærnemælk
1 spsk. salt
2 spsk. raps/olivenolie
3,5 dl (200 g) grahamsmel eller fuldkornshvedemel
ca. 11 dl (700 g) hvedemel

Fremgangsmåde  

Udrør gæren i vandet, tilsæt grahamsmelet og lad dejen hvile i 1 døgn

Tilsæt kærnemælk, salt og olie til dejen

Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen.
Ælt dejen grundigt igennem (evt. 5 min ved middel hastighed på maskine)

Stil dejen til hævning til dobbelt størrelse

Slå dejen ned og form til brød, boller eller flutes

Lad brød, boller eller flutes hæve til dobbelt størrelse

Bag brød ved 200° C i ca. 35 min og bag boller og flutes i 15-20 min

Tip: