Tilbage til Kogebog - Diabetes Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN
Provencelandbrød |
Giver enten |
Ingredienser |
Tilberedningstid 30 min (eksklusiv 1 døgns hævetid og 15-35 min bagetid)
30 g gær
2 dl lunken vand
2,5 dl (150 g) grahamsmel
6 dl kærnemælk
1 spsk. salt
2 spsk. raps/olivenolie
3,5 dl (200 g) grahamsmel eller fuldkornshvedemel
ca. 11 dl (700 g) hvedemel
Fremgangsmåde |
Udrør gæren i vandet, tilsæt grahamsmelet og lad dejen hvile i 1 døgn
Tilsæt kærnemælk, salt og olie til dejen
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen.
Ælt dejen grundigt igennem (evt. 5 min ved middel hastighed på maskine)
Stil dejen til hævning til dobbelt størrelse
Slå dejen ned og form til brød, boller eller flutes
Lad brød, boller eller flutes hæve til dobbelt størrelse
Bag brød ved 200° C i ca. 35 min og bag boller og flutes i 15-20 min
Tip: |