Tilbage til Kogebog -
Diabetes Opskrifter -
Tilbage til FORSIDEN
Peberfrugtpickles med fersken
|
4 peberfrugter, gerne flere farver
(ca. 500 g)
2 ferskner (ca. 250 g)
10 skalotteløg (ca. 100 g)
6-8 stilke frisk basilikum
Lage
3 dl vand
1 dl hvidvinseddike
sødemiddel svarende til
ca. 50 g sukker
½ tsk. salt
8-10 hele hvide peberkorn
evt. konserveringsmiddel
Rens peberfrugterne og skær dem i tynde strimler.
Fjern skindet på fersknerne.
Skær ferksnerne i tynde både. Kasser stenene.
Pil skalotteløgene og skær dem i kvarte, hvis de er store.
Bland ingredienserne til lagen (ikke konserveringsmiddel), og lad lagen koge op.
Tilsæt løgene og lad det koge i 3-4 min.
Tilsæt peberfrugt, fersken og basilikum, og kog blandingen i yderligere 3-4 min.
Tag basilikum op af lagen og kasser den.
Tilsæt evt. konserveringsmiddel.
Hæld peberfrugtpickles med fersken på rene glas og luk dem med det samme.
Lad blandingen trække i ca. 1 uge, inden det spises.
Servering
Server peberfrugtpickles med fersken som tilbehør til f.eks. kogt eller stegt
kylling, fisk eller kød.
Alternativ
Nektariner kan anvendes i stedet for ferskner.