Tilbage til Kogebog - Diabetes Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Oksekød i fad med rodfrugt mos




 

Ingredienser  

450 g kartofler
225 g pastinakker eller persillerødder
1.50 dl minimælk
1.50 spsk. hakket persille
salt og peber til mos
450 g hakket oksekød max 10%
150 g løg i terninger
1.50 fed hvidløg
105 g tomatpasta
1.50 dl vand
1.50 tsk. paprika
salt og peber til kødsovs

Fremgangsmåde  

1. Skræl og kog kartofler og pastinakker i ca 20 min til de er meget møre
2. Pisk kartofler og pastinakker til mos
3. Tilsæt mælk, hakket persille, salt og peber og rør til mosen er blandet
4. Svits kød og løg i en gryde og rør godt så kødet deles
5. Tilsæt knust hvidløg, tomatpasta og vand
6. Smag til med paprika, salt og peber
7. Lad sovsen simre i ca 10 min
8. Kom kødsovsen i et smurt ildfast fad
9. Fordel rodfrugtmosen over kødsovsen
10. Gratiner retten i en forvarmet ovn, ved 200 grader i ca. 20 min

Tip: