Tilbage til Kogebog - Japanske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN | Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996. |
op | Østers sauce | Denne tyktflydende kryddersauce fremstilles på østersekstrakt. Den Anvendes til krydring af fiskeretter, supper og saucer ![]() |
op | Daikon - (Kinaradise) | Stor hvid radise med mild smag![]() |
op |
Dashi
| Dashi er suppebasis. Den fremstilles af tørrede fiskeflager og tørret havtang (kombu) . ![]() |
op | Hoisinsauce | Denne kraftigt smagende sauce serveres til mange retter. Den kaldes også barbecuesauce![]() |
op | Kombu | Kombu er tørret havtang. Den anvendes til fremstilling af dashi![]() |
op | Lotusrod | Er roden af vandlotus. Den sælges i skiver, enten på dåse eller dybfrossen![]() |
op | Mirin | Dette er en sød risvin. Den er velegnet til madlavning, ikke til at drikke.![]() |
op | Miso | Miso er en populær krydderurt i det Japanske køkken. Den udvindes af gærede sojabønner og
bruges til krydning af sukker, saucer, fiske- og kødretter.![]() |
op | Nori | Dette er bløde blade af havtang, som tørres ved ristning. Den er uundværlig ved tilberedning af sushiruller og som krydderi i forskellige retter. ![]() |
op | Japansk peber
| Denne peber fremstilles ved maling af askefrøens tornlignende hylstre. Den er særligt egnet til krydring af supper og fiskeretter. ![]() |
op | Riseddike | Riseddike er uundværlig ved tilberedning af sushiris. Den anvendes desuden ofte til saucer og marinader. ![]() |
op | Saké | Denne risvin drikkes traditionelt til et Japansk måltid. Den ruges også til krydring af saucer og marinader. ![]() |
op | Sesam | Sesam findes som sorte, hvide eller brunekorn. De bruges hele eller ristet og malet som krydderi i pikante og søde retter. ![]() |
op | Shiitakesvampe | De store sorte svampe sælges tørrede eller friske. Tørrede skal opblødes i ca. 20 min i lunken vand. ![]() |
op | Shiratakinudler | Er gennemsigtige, geleagtige nudler, der fremstilles af stivelsen fra en kartoffellignende plante
(konnayaku). ![]() |
op | Sojasauce | Sojasaucen er det krydderi, der bruges hyppigst i det Japanske køkken. Den brygges på sojabønner og hvede under tilsætning af saltvand, og får sin enestående aroma gennem seks måneders gæring. Firmaet KIKKO-man fremstiller særligt fine sojasaucer ![]() |
op | Tofu | Tofu udvindes af sojabønner og sælges i Japan i forskellige former. Den er meget rig på proteiner og egner sig især til vegetarretter. ![]() |
op | Udonnudler | Er tykke, hvide nudler af hvedemel.![]() ![]() |
op | Wakame | Wakame er en havtang. Den ligner noritang en del og bruges i salater og supper. Den skal skylles meget inden brugen. ![]() |
op | Wasabi | Wasabi er en grøn, stærkt smagende peberrod, betydeligt stærkere end den
Europæiske. Wasabi kan købes på dåse eller i pulverform til at røre op. ![]() ![]() |