Tilbage til Kogebog - Frugt og Grønsager - Tilbage til FORSIDEN |
|
Beskrivelse |
|
|
|
2 andelår a ca. 235 g
25 g ingefær
½ dl soja sauce
½ dl østerssauce
2 hele kanel
2-3 stjerne anis
75 g brede ris nudler
¼ - ½ spsk honning eller sukker
50 g shitake svampe eller 100 g brune champignon
4 blade kinakål, ca. 250 g
Fjern evt. fjerrester fra lårene.
Skræl ingefæren evt. med en teske og skær den i meget tynde skiver.
Læg lårene i en gryde.
Tilsæt ½ l kogende vand. Bring vandet i kog igen og skum.
Tilsæt soja - og østerssauce, ingefær, kanel samt stjerne anis og lad det koge
ved lav varme under låg i ca. 45 minutter til lårene er møre.
Tag lårene op, dup dem tørre. Skum noget af fedtet af suppen.
Steg lårene sprøde på en pande i lidt andefedt ved god varme.
Hæld kogende vand over risnudlerne og lad dem stå i ca. 8 minutter, hvorefter
de skylles i koldt vand.
Skum suppen for fedt.
Tilsæt hele eller skiveskårne svampe og smag suppen til med honning og soja
sauce.
Kog suppen nogle minutter og tilsæt groftsnittet kinakål og de afdryppede
nudler.
Tips
Tørrede shitake svampe kan bruges i stedet for friske. 4-6 tørrede svampe
svarende til 20 g er passende.
Udblød svampene i varmt vand i en time og klip herefter stokken af, da den kan
være sej.
Kog tørrede svampe sammen med lårene i ca. 45 minutter.
Andelårene kan også serveres kogte.
Fjern fedt og skind inden servering.
I stedet for andelår kan bruges andebryster uden skind, 400 g kød