Tilbage til Kogebog - Japanske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Japanske produkter

Diverse ingredienser:

Østers sauce - Daikon - Dashi - Hoisinsauce - Kombu - Lotusrod - Mirin - Miso - Nori - Sanshopeber - Riseddike - Saké - Sesam - Shiitakesvampe - Shiratakinudler - Sojasauce - Tofu - Udonnudler - Wakame - Wasabi -

 

op

Østers sauce

Denne tyktflydende kryddersauce fremstilles på østersekstrakt.
Den Anvendes til krydring af fiskeretter, supper og saucer
op

Daikon - (Kinaradise)

Stor hvid radise med mild smag
op

Dashi

Dashi er suppebasis. Den fremstilles af tørrede fiskeflager og tørret havtang (kombu)
.
op

Hoisinsauce

Denne kraftigt smagende sauce serveres til mange retter. Den kaldes også barbecuesauce
op

Kombu

Kombu er tørret havtang. Den anvendes til fremstilling af dashi
op

Lotusrod

Er roden af vandlotus. Den sælges i skiver, enten på dåse eller dybfrossen
op

Mirin

Dette er en sød risvin. Den er velegnet til madlavning, ikke til at drikke.
op

Miso

Miso er en populær krydderurt i det Japanske køkken. Den udvindes af gærede sojabønner og bruges til krydning af sukker, saucer, fiske- og kødretter.
op

Nori

Dette er bløde blade af havtang, som tørres ved ristning.
Den er uundværlig ved tilberedning af sushiruller og som krydderi i forskellige retter.
op

Japansk peber
(Sanshopeber)

Denne peber fremstilles ved maling af askefrøens tornlignende hylstre.
Den er særligt egnet til krydring af supper og fiskeretter.
op

Riseddike

Riseddike er uundværlig ved tilberedning af sushiris.
Den anvendes desuden ofte til saucer og marinader.
op

Saké

Denne risvin drikkes traditionelt til et Japansk måltid.
Den ruges også til krydring af saucer og marinader.
op

Sesam

Sesam findes som sorte, hvide eller brunekorn.
De bruges hele eller ristet og malet som krydderi i pikante og søde retter.
op

Shiitakesvampe

De store sorte svampe sælges tørrede eller friske.
Tørrede skal opblødes i ca. 20 min i lunken vand.
op

Shiratakinudler

Er gennemsigtige, geleagtige nudler, der fremstilles af stivelsen fra en kartoffellignende plante (konnayaku).
op

Sojasauce

Sojasaucen er det krydderi, der bruges hyppigst i det Japanske køkken.
Den brygges på sojabønner og hvede under tilsætning af saltvand, og får sin enestående aroma gennem seks måneders gæring.
Firmaet KIKKO-man fremstiller særligt fine sojasaucer
op

Tofu

Tofu udvindes af sojabønner og sælges i Japan i forskellige former.
Den er meget rig på proteiner og egner sig især til vegetarretter.
op

Udonnudler

Er tykke, hvide nudler af hvedemel.
op

Wakame

Wakame er en havtang.
Den ligner noritang en del og bruges i salater og supper. Den skal skylles meget inden brugen.
op

Wasabi

Wasabi er en grøn, stærkt smagende peberrod, betydeligt stærkere end den Europæiske.
Wasabi kan købes på dåse eller i pulverform til at røre op.