Tilbage til Kogebog - Mexicanske Opskrifter

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Mexicansk gryderet

Beskrivelse

Stor portion men kan fryses

 

 

Ingredienser

En blanding af olivenolie og smør til stegning
0,5 rødløg
0,5 fed hvidløg
1000 g hakket oksekød
1 dåse kidneybønner
285 g majs
Lidt spidskommen
Lidt paprika
Salt og peber
0,5 terning oksebouillon
1 dl vand
175 g revet ost (jeg har brugt en Tex Mex ost fra Karolines Køkken)
250 g rå jasminris

Fremgangsmåde

Kog risene efter anvisningen på pakken.
Lad risene stå og trække med et låg over gryden imens resten af maden forberedes.
Hak løget og hvidløget fint og steg dem i en stor gryde i smør/olie.
Tilsæt kødet og lad det brune i et par minutter.
Tilsæt bønnerne og majsene og bland dem rundt i kødet.
Kom krydderierne, bouillon og vand i gryden og lad retten simre i 3-5 minutter.
Til sidst blandes risene i retten og den pyntes med revet ost, hakkede persille og tomater i små stykker.