Tilbage til Kogebog
-
Mexicanske Opskrifter
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.
Frijoles de olla
Kogte, krydrede bønner
Ingredienser (4 personer)
500 g pinto-bønner
5 store fed hvidløg
2 store hakkede løg
2 spsk chilsauce
2 oksebouillonterninger
2 spsk svinefedt el. olie
1 tsk salt
Fremgangsmåde
Skyld bønner meget grundigt i flere hold vand og fjern evt. misfarvede.
Sæt dem i blød i mindst 5 timer, helst natten over.
Skyl dem igen, læg dem i en gryde med rigeligt koldt vand og bring dem i kog.
Lad dem koge livligt i et kvarter og hæld så kogevandet fra.
Skyl dem for sidste gang, vask gryden og læg bønnerne i igen sammen med hvidløgsfeddene, som du har skåret midt over, og det hakkede løg.
Hæld vand på, så det dækker godt, tilsæt chilisauce og bring gryden i kog.
Opløs bouillonterningerne i suppen, rør fedtet i opg smag til med salt.
Kog bønnerne uden låg i 1/2 time. eller til de er møre.
Rør i dem en gang i mellem og sørg for, at de hele tiden er dækket af vand.
Tag hvidløgsfeddene op inden servering.
OPS! Når du koger pinto-bønner, er det vigtigt, at du overholder reglen om at skifte kogevandet, når bønnerne har kogt i et kvarter.
Pinto-bønner indeholder visse skadelige stoffer, der imidlertid nedbrydes fuldstændigt ved et kvarter kogning.