Tilbage til Kogebog - Mexicanske Opskrifter

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Pozole

Ingredienser

450 g magert svinekød
300 g kyllingebryst
1 stor løg
2 fed hvidløg
3 spsk majsolie
1 dåse majs el. 400g rå majskerner
1 tsk stærk chilipulver
1 hønsebouillonterning
evt. saucejævner

Fremgangsmåde

Skær svinekødet i 2cm tern.
Fjern skind og ben fra kyllingkødet og skær det i mindre stykker.
Hak løget og snit hvidløget fint.
Varm olien op i en stegegryde og brun svineterningerne.
Tag dem op og brun kyllingstykkerne.
Tag også dem op, tilsæt evt. lidt mere olie og brun løg og hvidløg.
Løg de to slags kød tilbage i gryden, dæk det hele med varmt vand, og bring det hele i kog.
Tilsæt majskerner og chilipulver og opløs bouillonterningen i den kogende suppe.
Dæmp varmen, læg låg på og lad ragouten snurre i 1 time.
Smag den til og jævn den evt. let.
 
Tilbehør: Rød sauce el. stærk Taco-sauce. 1 hakket løg, 1 bundt radiser i skiver, kinakål i strimler, hakket korander el. persille og lime skiver.