Tilbage til Kogebog - Mexicanske Opskrifter | Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996. |
Estofado de Carnero |
|
Ingredienser |
1 kg. lammebov i tern (kan også bruge Gris)
salt
peber
2-3 små tørrede, groftknuste chili eller 1 spsk cayenne
1 hakket løg
2 fed knust hvidløg
0.25 tsk. stødt nellike
0.25 tsk. salt
0.25 tsk. peber
et par hele kanelstænger
25 g. smuttede mandler
25 g. lyse rosiner
1 ds. hakkede flåede tomater
2.5 dl. grøntsagsbouillon
1 dl. tør sherry
1 spsk. rødvinseddike
3-4 små laurbærblade
Fremgangsmåde |
Dæk kødet med koldt vand, tilsæt lidt salt og peber og kog kødet - uden låg -
til vandet er fordampet, og kødet snurrer i sit eget fedt.
Dæmp varmen mod slutningen og tag kødet op, når det er gyldent.
Kom chili el. cayenne, løg, hvidløg og krydderier samt kanelstænger, mandler
og rosiner i gryden og rist det hele under omrøring.
Bland tomaterne i, kog det hele tykt og tilsæt bouillon, sherry samt vineddike.
Læg kødet i saucen sammen med laurbærbladene og lad retten snurre yderligere
10-20 minutter, til kødet er mørt, smag til med yderligere krydderier.
Server med ris og squash.
Tip: |