Tilbage til Kogebog - Mexicanske Opskrifter

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Hvede-tortillaer

Ingredienser (4 personer)

275 g hvedemel
1 spsk salt
100 g svinefedt
1 dl varmt vand

Fremgangsmåde

Bland mel og salt. Del fedtet i mindre stykker og gnid dem ind i melet med en gaffel eller med fingerne, til du har en grynet masse.
Tilsæt vand og ælt dejen i 5 min. til den er smidig og glat.
Tril den til en pølse, skær den i 12 stykker, og dæk den med et fugtigt viskestykke.
Drys bordet med mel og klap hver dejstykke ud til en plade, som du ruller til en cirkel, der er ca. 25 cm i diameter og meget tynd.
Bag tortillaerne en af gangen på en tykbundet, tør stegepande ved jævn varme i ca 1 min. på hver side, til den får små, hævede og brune pletter.
Medens den bager, har du tid til at rulle den næste ud.
Læg de bagte tortillaer i en stabel med bagepapir eller smørebrødspapir imellem og dæk dem med et viskestykke.