Tilbage til Kogebog - Italienske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Pasta bolognese

Beskrivelse

Pasta med kødsovs er en af de retter, som rigtig mange danskere laver rigtig ofte. Og den kommer i rigtig mange varianter, lige fra Miracoli-varianten, til kød, ketchup og melklister, men den oprindelige tanke fra Italien var anderledes.
Når en italiensk mamma koger sin bolognese, så afsætter hun ligesom dagen til dette formål. Saucen koger i op til 8 timer, mindre kan også gøre det, men hvis du fx vælger at gøre det på en lørdag eller en søndag, og så koger en ordentlig røvfuld, og så fryser ned i mindre portioner, så glæder du dig hver eneste gang, du tager en portion op, over at du brugte en dag på at lade saucen simre.

Hvis pastaen er god, hvis kødsaucen har fået den tid og er lavet på de gode råvarer, som denne kræver, så behøver du ikke pløre pastaen til med overflod af sauce. Og så er der jo lige parmesanen, den gør jo også sit til, at måltidet går op i den der højere enhed, som vi er mange, der holder meget af.

 

   

Ingredienser

4 skiver håndskåret gourmetbacon
4-6 mellemstore gule løg, skåret i tern
4 mellemstore gulerødder, rives
8 stængler bladselleri, hakkes fint
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
4 dåser flåede tomater eller 2 glas tomatsauce á ca. 700 ml
1 fl. italiensk rødvin
1 kg magert hakket oksekød, køb en god kvalitet med max. 3-7% fedt
3 laurbærblade
friskrevet muskatnød, til denne portion skal du op på at rive lidt over en halv hel nød, men må ikke overdrive med muskat
salt og friskkværnet sort peber
4 dl skummetmælk
2 spsk ekstra jomfruolivenolie


Fremgangsmåde

Skær huden af bacon og skær nu strimler på højkant af skiverne.
Steg dem til de er let gyldne og lidt fedt af smeltede, læg dem på fedtsugende papir.

Vend løg, gulerødder og bladselleri i de 2 første spsk olie, kom kødet ved og vend godt.

Kom bacon ved.

Hæld tomater og rødvin ved og krydr med laurbærblade, muskat, salt og peber.

Lad saucen simre i op til 8 timer ved absolut laveste blus.
Al tid er godt givet ud, men saucen kan også serveres efter 1,2,3 – op til 8 timer.
Du skal naturligvis kigge til den ca. hver time, og sørge for, at den simrer, og at den ikke mangler væske, det gør den sjældent, men det afhænger jo lidt af grønsagsvolumen, du kan supplere med yderligere vin.

Et kvarter før du beslutter dig for at saucen er færdig, kommer du mælken i og lader den simre med sammen med de sidste 2 spsk olie.
Så smager du saucen til, og bingo.

Kog 80-120 g pasta pr. person, og det skal være spaghetti.
Vælg en god kvalitet: De Cecco eller Pasta Cocco er gode kvaliteter, og du ryger ikke over 4 kr. per person alligevel.

Hold dig fra de helt billige pastaer. Det er jo ingen stor udgift, vi taler om, ved at vælge god kvalivare.

Kog pasta i min. 4 liter vand, det vil sige op til 400 g skal du bruge min. 4 liter.
Der doseres salt