Tilbage til Kogebog - Italienske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN | Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996. |
BeskrivelsePasta med kødsovs er en af
de retter, som rigtig mange danskere laver
rigtig ofte. Og den kommer i rigtig mange
varianter, lige fra Miracoli-varianten, til kød,
ketchup og melklister, men den oprindelige tanke
fra Italien var anderledes. Hvis pastaen er god, hvis kødsaucen har fået den tid og er lavet på de gode råvarer, som denne kræver, så behøver du ikke pløre pastaen til med overflod af sauce. Og så er der jo lige parmesanen, den gør jo også sit til, at måltidet går op i den der højere enhed, som vi er mange, der holder meget af. |
|
4 skiver håndskåret gourmetbacon
4-6 mellemstore gule løg, skåret i tern
4 mellemstore gulerødder, rives
8 stængler bladselleri, hakkes fint
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
4 dåser flåede tomater eller 2 glas tomatsauce á ca. 700 ml
1 fl. italiensk rødvin
1 kg magert hakket oksekød, køb en god kvalitet med max. 3-7%
fedt
3 laurbærblade
friskrevet muskatnød, til denne portion skal du op på at rive
lidt over en halv hel nød, men må ikke overdrive med muskat
salt og friskkværnet sort peber
4 dl skummetmælk
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
Skær huden af bacon og skær nu strimler på højkant af skiverne.
Steg dem til de er let gyldne og lidt fedt af smeltede, læg dem på fedtsugende
papir.
Vend løg, gulerødder og bladselleri i de 2 første spsk olie, kom kødet ved og
vend godt.
Kom bacon ved.
Hæld tomater og rødvin ved og krydr med laurbærblade, muskat, salt og peber.
Lad saucen simre i op til 8 timer ved absolut laveste blus.
Al tid er godt givet ud, men saucen kan også serveres efter 1,2,3 – op til 8
timer.
Du skal naturligvis kigge til den ca. hver time, og sørge for, at den simrer, og
at den ikke mangler væske, det gør den sjældent, men det afhænger jo lidt af
grønsagsvolumen, du kan supplere med yderligere vin.
Et kvarter før du beslutter dig for at saucen er færdig, kommer du mælken i og
lader den simre med sammen med de sidste 2 spsk olie.
Så smager du saucen til, og bingo.
Kog 80-120 g pasta pr. person, og det skal være spaghetti.
Vælg en god kvalitet: De Cecco eller Pasta Cocco er gode kvaliteter, og du ryger
ikke over 4 kr. per person alligevel.
Hold dig fra de helt billige pastaer. Det er jo ingen stor udgift, vi taler om,
ved at vælge god kvalivare.
Kog pasta i min. 4 liter vand, det vil sige op til 400 g skal du bruge min. 4
liter.
Der doseres salt