Tilbage til Kogebog - Italienske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Foccacia med ost og tomater

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

½ pk. gær
3 dl. lunkent vand
1 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
ca. 500 g. pizzamel

Fyld:
400 g. cherrytomater
1 rødløg
1 spsk. olivenolie
150 g. frisk mozzarella
salt og peber

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i det lunkne vand.
Tilsæt salt, olie og det meste af melet.
Ælt mere af melet i til dejen har en smidig konsistens.

Lad dejen hæve overdækket et lunt sted i 1 time.

Læg tomaterne i en lille bradepande og drys med salt og peber.
Bag dem i ovnen i 20 min. ved 200 c.
Skræl og hak løgene fint.
Svits dem på en pande med olien.
Skær mozzarellaen i tern på størrelse med de bagte cherrytomater.

Ælt dejen igennem, og del den i 2 portioner.
Rul hver portion ud i en cirkel.
Læg den ene på en bageplade med bagepapir.
Bred løgene ud på dejen, og fordel tomater og mozzarella ovenpå.
Læg det andet stykke dej over, og pres kanterne sammen med en gaffel.
Lad den efterhæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
Pensel med olivenolie og drys med salt.
Bag brødet på midterste rille ved 200 c. i 30 min.
Skær brødet i lagkagesnitter og spis det nybagt.

Tip: Smager fantastisk med rucola og olivenolie til.