Tilbage til Kogebog - Diabetes Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN
Minirugbrød |
|
Ingredienser |
50 gram Gær
3.3 dl. Maltøl (eller en anden sød hvidtøl)
2 tsk. Honning
1 spsk. Olie
1 tsk. Salt
400 gram Rugmel, groft
125 gram Hvedemel
Pynt:
Havregryn, finvalsede
Fremgangsmåde |
Gæren udrøres i maltøl.
Honning, olie, salt, rugmel og hvedemel tilsættes.
Hold lidt af melet tilbage. Dejen tildækkes med et viskestykke og forhæver i ca.
1½ time.
Dejen æltes godt igennem.
Dejen deles i 18 lige store stykker, som formes til små aflange brød på ca. 8 cm.
Minirugbrødene pensles med vand og dyppes i havregryn.
Minirugbrødene lægges på en bageplade.
Rugbrødene tildækkes med et viskestykke og efterhæver i ca. ½ time.
Rugbrødene bages i ca. 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn på midterste ovnrille.
De færdigbagte minirugbrød lægges på en bagerist og afkøles.
Tip: |