Tilbage til Kogebog - Diabetes Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Minirugbrød



 Man kan også bare forme 2 store brød

Ingredienser  

50 gram Gær
3.3 dl. Maltøl (eller en anden sød hvidtøl)
2 tsk. Honning
1 spsk. Olie
1 tsk. Salt
400 gram Rugmel, groft
125 gram Hvedemel

Pynt:
Havregryn, finvalsede

Fremgangsmåde  

Gæren udrøres i maltøl.

Honning, olie, salt, rugmel og hvedemel tilsættes.
Hold lidt af melet tilbage. Dejen tildækkes med et viskestykke og forhæver i ca. 1½ time.

Dejen æltes godt igennem.

Dejen deles i 18 lige store stykker, som formes til små aflange brød på ca. 8 cm.

Minirugbrødene pensles med vand og dyppes i havregryn.
Minirugbrødene lægges på en bageplade.
Rugbrødene tildækkes med et viskestykke og efterhæver i ca. ½ time.

Rugbrødene bages i ca. 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn på midterste ovnrille.

De færdigbagte minirugbrød lægges på en bagerist og afkøles.

Tip: