Tilbage til Kogebog - Diabetes Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Kraftig tomat og grøntsagssuppe




 

Ingredienser  

 125 g champignon, skåret i skiver
6 forårsløg, hakket
1 løg, hakket
1 stilk bladselleri, finthakket
1 rød peberfrugt, hakket
800 g flåede tomater fra dåse
2½ dl kyllingebouillon
1 fed hvidløg, hakket
2 spsk mel
1½ spsk raps- eller olivenolie
2 tsk sukker (kan udelades)
1 laurbærblad
4 spsk frisk persille, hakket
1 spsk frisk basilikum, hakket
1 tsk frisk timian, hakket
1 tsk frisk rosmarin, hakket
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde  

Sautér svampe, forårsløg, løg, selleri, rød peber og hvidløg i olie i ca. 5 minutter i en stor gryde.

Rør melet i og kog i 1 minut.

Tilsæt tomater og deres saft. Mas tomaterne med bagsiden af en ske.

Tilsæt kyllingebouillon, laurbærblad og evt. sukker.

Bring suppen i kog, og lad den simre i 20 minutter.

Rør persille, basilikum, timian og rosmarin i og smag til med salt og peber.

Serveres med fuldkornsbrød.
 

Tip:
Brug friske urter, når du kan få fat i dem.
Du kan have dem i potter i køkkenet.
Hvis du får for meget, kan du klippe det af og fryse det ned.
Har du kun tørrede urter, så brug dem.
Sukker giver sødme til tomaterne, men kan nemt undværes.