Tilbage til Kogebog - Diabetes Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Koreansk barbequebøf i salat




 

Ingredienser  

 200 g mager oksefilet, skåret i tynde skiver
¼ tsk friskkværnet sort peber
½ tsk salt
1 spsk sesamolie
2 forårsløg, i tynde skiver
1 spsk sojasovs
½ tsk chiliflager, eller 1 frisk chili i tynde skiver
½ tsk sukker
½ spsk ristede sesamfrø
1 fed hvidløg, snittet fint
10 store salatblade til at servere på

Fremgangsmåde  

Skær oksefileten i tynde skiver, der er ca. 7,5 cm lange og 5 cm brede.
Bland kødet med salt, sesamolie og sojasovs.
Tilsæt peber og lad det trække i 15 minutter.

Bland chiliflagerne med sukker og sesamfrø og gnid dette på indersiden af alle salatbladene.

Grill kødstykkerne i 1-3 minutter, afhængigt af hvor gennemstegt det skal være.
Det kan både gøres på grill og i en ovn.

Tag et salatblad, læg flere skiver af kødet i midten, læg lidt hvidløg og forårsløg oven på kødet og rul det sammen.
Spis eller servér med det samme.

Kan enten serveres med ris, tomat og agurk som en hovedret, eller uden som en snack.
 

Tip:
Prøv dig frem med forskellige slags salat.
Prøv også at servere retten med melon eller appelsin i stedet for tomat og agurk.