Tilbage til Kogebog - Diabetes Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Kødboller i tomatsovs




 

Ingredienser  

Kødboller
1 lille løg (ca. 50 g)
400 g hakket oksekød med højst 10 % fedt
1 æg
25 g havregryn
1 dl mælk med højst 0,7 % fedt
1 tsk. salt
peber
1 fed hvidløg – kan udelades
3 spsk. hakket persille
¾ l vand
½ tsk. salt

Tomatsovs
½ spidskål (ca. 300 g)
1 tsk. flydende fedtstof
1 lille squash (ca. 250 g)
1 ds. flåede tomater (400 g)
1 dl vand fra kødboller
½-1 dl mælk med højst 0,7 % fedt
½ tsk. sukker
salt, peber
1 håndfuld friske basilikumblade eller 1 tsk. tørret basilikum
evt. majsstivelse

Fremgangsmåde  

Riv løget fint. Rør alle ingredienser til farsen sammen.

Kog vand og salt op. Form kødbollerne med en spiseske.
Kom dem i det kogende vand og kog i 8-10 min.
Bollerne stiger op til overfladen, når de er kogte.
Si kogevandet, og gem 1 dl til sovsen.

Sovs
Snit spidskål fint, og skær squash i halve skiver.
Smelt fedtstof, og svits spidskål så det lige “falder sammen”.
Tilsæt squash og flåede tomater.

Kom vand fra kødboller og mælk i.
Smag sovsen til med sukker, salt og peber.
Du kan evt. jævne sovsen med majsstivelse rørt ud i lidt vand.

Kom basilikumblade eller tørret basilikum i retten lige inden servering.

Servering
Server fuldkornspasta og grøntsager til Kødboller i tomatsovs.


Tip: