Tilbage til Kogebog - Diabetes Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN
Beskrivelse |
:
Ingredienser |
Ris
1,5 dl ris - gerne jasminris
Andebryst
200 g , 1 andebryst, ca. 265 g, hvor skindet skæres af
0,5 spsk. olie
Grønsager
20 g ingefær
100 g østershatte
100 g minimajs
150 g tynde, grønne asparges
150 g sukkerærter
100 g bønnespirer
0,5 spsk. olie
4 spsk. østerssauce
2 spsk. soyasauce
6 g lidt sukker, ca. 1 tsk
6 g hvid peber, ca. 1 tsk
Fremgangsmåde |
Ris
Kog risene
Andebryst
Skær skindet af andebrystet.
Brug fingrene til at løsne skind fra bryst og skær med en lille skarp kniv.
Skær kødet igennem på tværs og derefter i tynde strimler på langs.
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Lad ½ spsk olie blive godt varm i en dyb pande eller sauterpande ved kraftig
varme
Læg kødet på panden i ét lag.
Lad kødet blive brunt, inden det vendes.
Steg kødet i alt 1- 1½ minut.
Tag kødet op på en tallerken.
Grønsager
Skræl ingefær evt. med en teske og skær det i små strimler.
Riv østershatte i mundrette stykker.
Skær minimajs igennem på langs.
Bræk enden af asparges og skær dem i ca. 4 cm lange stykker.
Lad ½ spsk olie blive godt varm på panden ved kraftig varme.
Kom ingefær og grøntsagerne – på nær bønnespirer på panden. Steg 3 minutter,
mens det hele tiden vendes på panden.
Tilsæt bønnespirer, kødet og østers- og soja sauce.
Varm det hele hurtigt igennem. Smag retten til med lidt sukker og hvid peber.
Server straks.
Tip: |
Denne ret kan bruges som forret, snack eller på buffet.
I stedet for kinesiske pandekager kan bruges neutrale tortilla, som dog er
tykkere og større.
Kinesiske pandekager og hoisin sauce kan købes hos din asiatiske købmand.
Mange supermarkeder har også hoisin sauce. Som alternativ til hoisin sauce kan
bruges tyk sød soja eller østerssauce.