Tilbage til Kogebog -
Diabetes Opskrifter -
Tilbage til FORSIDEN
En god klassiker som en sundere udgave! Server kalv i
caperssauce med gulerødder, kartofler og persillerødder i persille.
|
|
800 g kalvebov i store terninger
1 l bouillon
3 stk. laurbærblade
1 spsk. maizena
1 dl mælk
1 tsk. dijon sennep
2 spsk capers saft
2 spsk. capers
salt og peber
2 stk. gulerødder i strimler
Tilbehør
3 stk. persillerødder
0,5 dl hakket persille
2 spsk. olivenolie
Kalv i caperssauce og gulerødder kartofler, persillerødder i persille
Læg kødet i en gryde, kom koldt vand på til det dækker og bring det i kog.
Hæld vandet fra igen og skyl kødet. Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt
bouillonen og laurbær.
Lad det simre i ca. 45 minutter til kødet er mørt og tag kødet op.
Sigt og kog evt. bouillonen lidt ind. Rør maizena og mælk sammen og jævn
bouillonen med det.
Kog saucen igennem og smag den til med sennep, kaperssaft, salt og peber.
Kom kapers, gulerødder og kødet i saucen og kog den op.
Skræl persillerødderne og skær dem igennem. Kog den et minut i vand med salt og
hæld vandet fra.
Tilsæt olie, persille salt og peber og vend det sammen.
Server kalv og persillerødder med kogte kartofler.