Tilbage til Kogebog - Diabetes Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Italienske kødboller med spaghetti




Har klart potentiale til at blive familiens favorit.
Serveres med frisk revet parmesanost på toppen og evt. ekstra basilikum.
 

Ingredienser  

 Italienske kødboller
500 g oksekød, hakket under 5 % fedt
1 stk. æg
5 stk. oliven, sorte, uden sten, finhakket
4 spsk. frisk basilikum, groft hakket
2 spsk. grahamsmel
salt og peber
200 g fuldkorns spaghetti

Tomatsauce
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
2 ds. tomat, flået, hakket
1 tsk. rosmarin, tørret
1 stk. squash, i store tern
2 spsk. parmesan, revet
 

Fremgangsmåde  

Italienske kødboller
1. Bland oksekød, æg, 1 hvidløg, oliven, 2 spsk. basilikum, 1/2 tsk. rosmarin, mel, salt og peber i en skål og rør det godt sammen.
2. Form farsen til små runde kødboller.
3. Kog spaghettien efter anvisningen.

Tomatsauce
1. Varm olien i en gryde og brun hvidløget, tilsæt tomat, rosmarin og en smule vand
2. Lad det simre i 10 min. tilsæt kødbollerne lidt af gangen og skru ned for varmen.
3. Tilsæt salt og peber, squash og lad det simre 15 min.
4. Lige inden servering røres de sidste to spsk basilikum i.

Tip: