Tilbage til Kogebog - Diabetes Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Hindbærsnegle




 

Ingredienser  

 2 dl mælk
½ pk. gær (25 g)
1 æg
3 spsk. oliemargarine
2 spsk. sukker
1/4 tsk. salt
ca. 425 g hvedemel (ca. 7 dl)

Fyld
1 dl hindbærmarmelade (ca. 100 g)

Pensling
1 æg

Drys
2 spsk. kokosmel

Fremgangsmåde  

Lun mælken, og rør gæren ud i den. Tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt af hvedemelet tilbage.
Ælt dejen godt igennem, dæk den til og lad den hæve et lunt sted i ca. 30 min.

Slå dejen ned og rul den ud på et meldrysset bord til ca. 30 x 40 cm.
Smør hindbærmarmeladen på dejen, og rul den sammen som en roulade på den lange led.
Skær ”Rouladen” i 20 stykker à 2 cm.

Læg skiverne på en bageplade og trykkes let.
Pensel sneglene med sammenpisket æg, drys dem med kokosmel og lad dem efterhæve i ca. 15 min.
Bag hindbærsneglene ved 200° C i 12-15 min. på midterste ovnrille.

Alternativ
Sneglene kan også bages med marmelade uden tilsat sukker. Hyben-æblemarmelade kan anvendes i stedet for hindbær.

Tip: