Tilbage til Kogebog - Diabetes Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Helle for fiskesuppe




 

Ingredienser  

100 g røde linser
5 gulerødder (ca. 375 g)
1 lille æble f.eks. Cox Orange (ca. 100 g)
2 tsk. flydende fedtstof
2-2½ tsk. karry efter smag
1 l fiskeboillon
200 g hellefisk, frisk eller frossen
2 porrer (ca. 250 g)
½ rød peberfrugt (ca. 75 g)
1 limefrugt
2 spsk. kokosmel
salt, peber

Fremgangsmåde  

Skyl linserne i en sigte.

Skær gulerødder i ca. 1 cm tykke skiver og skær æblet i mindre stykker.
Svits karry i fedtstoffet, og tilsæt gulerødder og æble og svits det i et par min.
Tilsæt fiskebouillon og linser, og kog suppen i ca. 20 min. Blend suppen.

Skær hellefisk i mundrette stykker.
Skær porrerne i tynde skiver og peberfrugten i små tern.
Kom porrer og fiskestykker i suppen, og lad den koge i ca. 3 min. til fisken er tilberedt. Pres saften af limen.

Kom limesaft og kokosmel i suppen.
Smag til med salt og peber, og tilsæt peberfrugt lige inden servering.

Servering
Server fuldkornsbrød til suppen.

Alternativ
Erstat rød peberfrugt med ½ frisk chili.

Tip: