Tilbage til Kogebog - Diabetes Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Græskarmarmelade




 

Ingredienser  

 500 g græskar uden skræl
2 dl vand
2 spsk. citronsaft
½ tsk. stødt ingefær
50 g sukker
½ tsk. Rød Melatin
½ dl vand
sødemiddel svarende til ca. 50 g sukker

Fremgangsmåde  

1 spsk. (ca. 15 g) indeholder 1,5 g tilsat sukker

Flæk græskarret og fjern kernerne med en ske.
Skær græskarret i mindre stykker.

Kog stykkerne i vand i ca. 30 min. med låg.
Tilsæt herefter citronsaft, ingefær og sukker.
Kog marmeladen i yderligere 30 min. med låg.

Rør jævnligt, så marmeladen ikke brænder på.
Mos evt. marmeladen ud med en ske eller blend den let med en stav­blender eller håndmixer.

Rør rød melatin ud i vandet og tilsæt det under oprøring.
Kog marmeladen i yderligere 2 minutter.
Smag blandingen til med søde­middel.

Hæld marmeladen på rene glas og luk dem straks.

Tip: