Tilbage til Kogebog -
Diabetes Opskrifter -
Tilbage til FORSIDEN
400 g hakket oksekød med højst 10 % fedt
1 spsk. flydende fedtstof
2 løg (ca. 200 g)
3 gulerødder (ca. 250 g)
1 lille hvidkål (ca. 800 g)
1½ dl ris (ca. 125 g)
1-2 tsk. karry efter smag
1-2 tsk. paprika efter smag
3 dl vand
1½ dl tomatpuré
salt, peber
Brun kødet i fedtstoffet. Pil, hak og svits løgene med.
Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Snit hvidkålen.
Tilsæt gulerødder og hvidkål sammen med ris og krydderier.
Hæld vand ved, og lad retten småkoge i ca. 30 min.
Tilsæt mere vand, hvis retten bliver for tør. Tilsæt tomatpuré, og smag til med
salt og peber.
Servering
Gissau serveres med rugbrød eller andet fuldkornsbrød og evt. sennep til.
Alternativ
Tomatpuré kan erstattes af 1 lille ds. koncentreret tomatpuré og 1 dl vand.