Tilbage til Kogebog - Diabetes Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Fiskefrikadeller med remoulade




 

Ingredienser  

400 g mørksej eller torsk?
1 lille løg (50 g)
1 dl minimælk?
1 æg?
3 spsk. hvedemel?
1 tsk. salt
peber
1 spsk. raps- eller olivenolie

Remoulade
3/4 dl magert, syrnet mælkeprodukt, fx ylette %
1 dl finthakket pickles
salt og peber
evt. ½ teske flormelis eller sødemiddel som svarer til

Råstegte kartofler
800 g kartofler
2 tsk. flydende fedtstof
1 -2 dl bouillon

Tilbehør
dampet broccoli

Fremgangsmåde  

Skær fisken og løget i mindre stykker.
Blend det sammen med mælk, æg, mel, salt i en foodprocessor til en ensartet fars.

Form farsen til frikadeller og steg dem på en pande.
Der bliver ca. 12 fiskefrikadeller af farsen.

Rør det syrnede mælkeprodukt med finthakket pickles.
Smag til med salt, og peber og evt. sukker/sødemiddel, hvis pickles er meget syrlige.

Skræl kartoflerne og skær dem i firkanter ca. 1½-- 2 cm.
Sauter dem i en tykbundet gryde eller sauterpande, til de har fået lidt farve.
Tilsæt bouillonen og krydder med salt og peber.
Lad dem sautere ca. 15-20 min, til de er møre.

Server fiskefrikadellerne med de råstegte kartofler og dampet broccoli.

Tip:
Du kan købe færdighakket fisk, vælg gerne en mager torsketype.
Du kan også bruge en færdig fiskefars.