Tilbage til Kogebog - Diabetes Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN
Fiskefrikadeller med remoulade |
|
Ingredienser |
400 g mørksej eller torsk?
1 lille løg (50 g)
1 dl minimælk?
1 æg?
3 spsk. hvedemel?
1 tsk. salt
peber
1 spsk. raps- eller olivenolie
Remoulade
3/4 dl magert, syrnet mælkeprodukt, fx ylette %
1 dl finthakket pickles
salt og peber
evt. ½ teske flormelis eller sødemiddel som svarer til
Råstegte kartofler
800 g kartofler
2 tsk. flydende fedtstof
1 -2 dl bouillon
Tilbehør
dampet broccoli
Fremgangsmåde |
Skær fisken og løget i mindre stykker.
Blend det sammen med mælk, æg, mel, salt i en foodprocessor til en ensartet
fars.
Form farsen til frikadeller og steg dem på en pande.
Der bliver ca. 12 fiskefrikadeller af farsen.
Rør det syrnede mælkeprodukt med finthakket pickles.
Smag til med salt, og peber og evt. sukker/sødemiddel, hvis pickles er meget
syrlige.
Skræl kartoflerne og skær dem i firkanter ca. 1½-- 2 cm.
Sauter dem i en tykbundet gryde eller sauterpande, til de har fået lidt farve.
Tilsæt bouillonen og krydder med salt og peber.
Lad dem sautere ca. 15-20 min, til de er møre.
Server fiskefrikadellerne med de råstegte kartofler og dampet broccoli.
Tip: Du kan købe færdighakket fisk, vælg gerne en mager torsketype. Du kan også bruge en færdig fiskefars. |