Tilbage til Kogebog - Diabetes Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Fisk i wok




 

Ingredienser  

400 g sejfilet, gerne lyssej
2 porrer (ca. 250 g)
1 lille squash (ca. 200 g)
200 g grønne bønner
½ rød peberfrugt (ca. 75 g)
½ bk. minimajs (ca. 65 g)
½ bk. bønnespirer (ca. 100 g)
1 spsk. olie, gerne olivenolie
1 tsk. fintreven frisk ingefær eller
½ tsk. stødt
1-2 spsk. fiskesauce
salt, peber

Fremgangsmåde  

Skær sejfileterne i ca. 2 cm brede strimler eller i tern.
Rens porrerne og skær dem i ½ cm tykke skiver.
Skær squashen i tynde stave.
Skær bønnerne i mindre stykker, hvis de er store.
Skær peberfrugten i tynde strimler.
Skær minimajsene i ca. 2 cm tykke skiver på skrå.
Skyl bønnespirerne.

Varn olien i en wok, stegegryde eller sauterpande gerne af støbejern.
Tilsæt ingefæren og svits den i 1 min.
Tilsæt porrerne og svits dem i 2-3 min.
Kom de øvrige grøntsager og fiskesauce i og svits også i 2-3 min.

Skub grøntsagerne op ad kanten på wokken.
Læg fisken i bunden og steg i ca. 5 min., til fisken er mør.
Bland grønsagerne forsigtigt sammen med fisken.

Smag retten til med salt og peber.

Servering
Server fisk i wok med løse ris til.

Tip:

Alternativ
Anden fast lys fisk kan anvendes i stedet for sej f.eks. kulmule, lange, pollack eller hoki.

1/3 af fisken kan erstattes af 150 g rejer eller 1 dåse muslinger.
Kammuslinger eller krebsehaler kan også anvendes.

Forårsløg kan anvendes i stedet for porre.
Grønne bønner kan erstattes af broccoli eller af fintsnittet hvidkål eller savojkål.
1 stilk citrongræs kan fintsnittes og tilsættes i stedet for bønnespirer.

Tip
Fiskesauce kan være mere eller mindre kraftig i smagen.
Den doseres derfor efter ens egen smag.
Fiskesauce forhandles i alle større supermarkeder.