Tilbage til Kogebog - Diabetes Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN
Fisk i wok |
|
Ingredienser |
400 g sejfilet, gerne lyssej
2 porrer (ca. 250 g)
1 lille squash (ca. 200 g)
200 g grønne bønner
½ rød peberfrugt (ca. 75 g)
½ bk. minimajs (ca. 65 g)
½ bk. bønnespirer (ca. 100 g)
1 spsk. olie, gerne olivenolie
1 tsk. fintreven frisk ingefær eller
½ tsk. stødt
1-2 spsk. fiskesauce
salt, peber
Fremgangsmåde |
Skær sejfileterne i ca. 2 cm brede strimler eller i tern.
Rens porrerne og skær dem i ½ cm tykke skiver.
Skær squashen i tynde stave.
Skær bønnerne i mindre stykker, hvis de er store.
Skær peberfrugten i tynde strimler.
Skær minimajsene i ca. 2 cm tykke skiver på skrå.
Skyl bønnespirerne.
Varn olien i en wok, stegegryde eller sauterpande gerne af støbejern.
Tilsæt ingefæren og svits den i 1 min.
Tilsæt porrerne og svits dem i 2-3 min.
Kom de øvrige grøntsager og fiskesauce i og svits også i 2-3 min.
Skub grøntsagerne op ad kanten på wokken.
Læg fisken i bunden og steg i ca. 5 min., til fisken er mør.
Bland grønsagerne forsigtigt sammen med fisken.
Smag retten til med salt og peber.
Servering
Server fisk i wok med løse ris til.
Tip: Alternativ Anden fast lys fisk kan anvendes i stedet for sej f.eks. kulmule, lange, pollack eller hoki. 1/3 af fisken kan erstattes af 150 g rejer eller 1 dåse muslinger. Kammuslinger eller krebsehaler kan også anvendes. Forårsløg kan anvendes i stedet for porre. Grønne bønner kan erstattes af broccoli eller af fintsnittet hvidkål eller savojkål. 1 stilk citrongræs kan fintsnittes og tilsættes i stedet for bønnespirer. Tip Fiskesauce kan være mere eller mindre kraftig i smagen. Den doseres derfor efter ens egen smag. Fiskesauce forhandles i alle større supermarkeder. |