Tilbage til Kogebog - Diabetes Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

China-box med forårsruller og sur/sød-sauce




 

Ingredienser  

 Forårsruller
½ lille løg (ca. 25 g)
1 skive hvidkål (ca. 100 g)
evt. 1 fed hvidløg
175 g hakket oksekød med højst 10 % fedt
1 tsk. fedtstof jævning, fx mel eller majsstivelse (ca. 1 spsk.)
salt, peber
2 plader fillodej
æg til pensling

Sur/sød-sauce
5 forårsløg (ca. 100 g)
1 rød peberfrugt (ca. 125 g)
¼ bdt. broccoli (ca. 100 g)
5 dl tomatjuice
½ dl eddike
2 spsk. sojasauce
jævning, f.eks. majsstivelse
½ ds. bambusskud (ca. 75 g)
2 ananasringe i egen lage (ca. 75 g)
sødemiddel svarende til ca. 50 g sukker

Fremgangsmåde  

Tænd ovnen på 200° C.
Hak løg og hvidkål fint.
Brun kødet i olien.
Tilsæt løg, presset hvidløg og hvidkål.
Kog blandingen i 10 min. og tilsæt jævning. Krydr med salt og peber.

Del fillodejen i 8 stykker og læg den dobbelt.
Pak blandingen ind i dejen, og luk den godt til i enderne.
Pensel pakkerne med æg og bag dem i ca. 10 min. ved 200° C på midterste ovnrille, til de er sprøde og lysebrune.


Sur/sød-sauce
Rens forårsløg og peberfrugt og skær dem i mindre stykker. Del broccoli i små buketter.
Damp grøntsagerne let under låg.
Kog tomatjuice, eddike og sojasauce op og tilsæt jævning. Tilsæt grøntsager, bambusskud og ananas skåret i tern.
Smag saucen til med salt, peber og sødemiddel efter behag.

Servering
Server china-box med forårsruller og sur/ sød-sauce med kogte ris.

Tip: