Tilbage til Kogebog - Diabetes Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Boller i karry med marinerede bønner




 

Ingredienser  

1 lille løg (ca. 50 g)
400 g hakket svinekød med højst 10 % fedt
1 lille æg
½ dl finvalsede havregryn
ca. 1 dl mælk med højst 0,7 % fedt eller vand
1 tsk. salt
peber
¾ l vand
½ tsk. salt

Sovs
1 løg (ca. 100 g)
1 tsk. flydende fedtstof
2 tsk. mild karry eller ca. 1 tsk. stærk
1 lille æble (ca. 100 g)
kogevand
majsstivelse
½ dl mælk med højst 0,7 % fedt
salt, hvid peber

Marinerede bønner
600 g grønne bønner
1½ l vand
1 tsk. salt
1 lille rødløg (ca. 50 g)
1 spsk. olie
1 spsk. hvid balsamico
1 spsk. vand
salt, peber

Fremgangsmåde  

Kødboller
Riv løget.
Bland det med de øvrige ingredienser til farsen, og rør det godt sammen.
Lad farsen trække i ca. ½ time i køleskab, hvis der er tid til det.
Kog vand og salt op.
Form kødbollerne med en stor teske.
Kom dem i det kogende vand og kog i 8-10 min.
Bollerne stiger op til overfladen, når de er kogte.
Si kogevandet og gem det til sovsen.

Sovs
Hak løget fint.
Svits karryen let i fedtstoffet i en gryde.
Tilsæt løget og svits det med.
Skær æblet i små tern eller riv det groft.
Kom æblet i gryden.
Tilsæt ½ l af kogevandet fra kødbollerne og kog det op.
Rør majsstivelsen ud i mælken og tilsæt det under piskning, til sovsen har en passende konsistens.
Kog sovsen godt igennem i 2-3 min. og smag til med salt og peber.
Kom kødbollerne i sovsen og varm igennem.

Marinerede bønner
Kom bønnerne i kogende letsaltet vand og kog i 3 min.
Hæld kogevandet fra, afdryp bønnerne og afkøl dem lidt.
Hak løget fint.
Lav en marinade af olie, balsamico og vand og smag til med salt og peber.
Hæld marinaden over bønnerne og vend i dem et par gange.
Drys med finthakket rødløg.

Servering
Server Boller i karry med ris, gerne fuldkornsris og marinerede bønner.

Opbevaring
Kogte kødboller og kogevand kan fryses. Så er det hurtigt at lave hjemmelavet boller i karry en anden dag.

Tip:
Lav gerne de marinerede bønner i god tid, så marinaden når at trænge ind i grøntsagerne.