Tilbage til Kogebog - Diabetes Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Blomkålsgratin




 

Ingredienser  

 1 stort blomkål (ca. 700 g)
vand
salt
3½ dl mælk med højst 0,7 % fedt
1 dl hvedemel (ca. 60 g)
1 spsk. flydende fedtstof
5 æg
¾ tsk. salt
hvid peber
100 g skinke i tern
1 spsk. rasp
 

Fremgangsmåde  

Del blomkålen i mindre buketter, og kog dem knap møre i letsaltet vand i 5-8 min.

Afkøl dem. Pisk 2 dl mælk og mel sammen i en tykbundet gryde.
Tilsæt resten af mælken.

Bring det i kog, mens du pisker.
Tilsæt fedtstof.
Tag gryden af varmen og afkøl lidt.
Del æggene og rør æggeblommerne i en ad gangen.
Rør godt mellem hver.
Tilsæt salt og peber.
Vend skinketern og blomkålsbuketter i.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i.

Smør et gratinfad, 22-24 cm i diameter og med høje, lige sider.
Hæld dejen i fadet og drys med rasp.
Bag gratinen ved 175° C i ca. 50 min. på næstnederste ovnrille.
Åbn ikke ovnen imens, da gratinen så falder sammen.

Servering
Server Blomkålsgratin straks med rugbrød og grøntsager.

Variation
Erstat blomkål med rosenkål, ærter og gulerødder eller broccoli. Tilsæt en rest kogt torsk, rejer eller hamburgerryg i stedet for skinke.
 

Tip: