Tilbage til Kogebog - Diabetes Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Avocadosuppe med to slags melon




 

Ingredienser  

Avocadosuppe:
2 avocadoer
½ fed hvidløg
25 g rucola
4 dl grønsagsfond eller vand
1 dl yoghurt naturel, max
0,5%
½ tsk grønne peberkorn (madagaskarpeber)
½ spsk hvid balsamico
eller hvidvinseddike
¼ usprøjtet citron, revet
skal heraf
½ spsk citronsaft
1 knsp cayennepeber
salt og peber
fyld
100 g vandmelon, i fine tern
(1 x 1 cm)
100 g honningmelon, i fine
tern (1 x 1 cm)

Pynt:
rucola
sort sesam
olivenolie
alternativ grønsag agurk

Fremgangsmåde  

Alle ingredienserne til suppen gøres klar:
hvidløget pilles og halveres.
Rucola-salaten skylles og svinges tør.
Grøntsagsfond/vand, yoghurt og balsamico/hvidvinseddike måles op.
Den usprøjtede citron rives og presses derefter for ½ spsk saft.
Avocadoerne halveres på langs. Stenene fjernes, og indmaden tages ud og kommes i en blender sammen med de øvrige ingredienser.
Det blendes til en glat masse, sigtes og smages til med salt, peber og cayennepeber.
Sættes nu på køl i mindst 2 timer inden brug.

fyld Melonstykkerne skæres i fine tern. De kan eventuelt forberedes i god tid og stå på køl indtil anretningen.

Anretning Melonternene toppes op i midten af en dyb tallerken, suppen hældes rundt om, og der pyntes med rucola, nogle stænk god olivenolie og sort sesam.

 

Tip: