Tilbage til Kogebog - Diabetes Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Andelår med persillerodspuré og soja




 

Ingredienser  

Andelår
½ dl sojasauce
3 dl appelsinjuice
4 fed hvidløg, revne
10 g ingefær, revet
4 andelår

Persillerodspuré
3 persillerødder, i tern
4 dl mælk, max 0,5%
2 skalotteløg, finthakkede
4 fed hvidløg, revne
¼ vaniljestang, kornene heraf
salt og peber

pynt
brøndkarse
rosenpeber
brombær
nigellafrø

alternativ grønsag!
pastinak, jordskokker, selleri

Fremgangsmåde  

Andelår Sojasovs og appelsinjuice måles af.
Hvidløgene pilles, ingefær skrælles, og begge dele rives.
Andelårene kommes sammen med de nævnte ingredienser i et ildfast fad, der dækkes til med stanniol og kommes i en forvarmet
ovn ved 185 grader i 2 timer. Lårene tages herefter op og hviler under
stanniol indtil serveringen.
Imens hældes lagen fra fadet over i en gryde, hvor den koges ind/reduceres til godt ¾ dl.
persillerodspuré

Alle ingredienserne til puréen gøres klar: mælken måles op,
skalotteløgene pilles og hakkes fint.
Hvidløgene pilles og rives.

Med en lille spids kniv flækkes en ¼ stang vanilje, og kornene skrabes ud.
Persillerødderne skrælles og skæres i fine tern på cirka 1½ x 1½ cm. De kommes i en gryde sammen med de øvrige ingredienser og koges møre.
Massen sigtes (gem kogelagen) og køres til en glat puré i en blender og smages til med salt og peber.
Hvis pureen er for tyk, kan der spædes til med kogelagen.

Anretning: Persillerodspuréen lunes i en gryde, og en passende portion lægges på en tallerken.
Et andelår placeres ovenpå, krydres med lidt salt, og den reducerede lage fra andelårene kommes ved.
Der pyntes med brombær, rosenpeber, brøndkarse og nigellafrø.

Tip: