Tilbage til Kogebog - Diabetes Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN
Andelår med persillerodspuré og soja |
|
Ingredienser |
Andelår
½ dl sojasauce
3 dl appelsinjuice
4 fed hvidløg, revne
10 g ingefær, revet
4 andelår
Persillerodspuré
3 persillerødder, i tern
4 dl mælk, max 0,5%
2 skalotteløg, finthakkede
4 fed hvidløg, revne
¼ vaniljestang, kornene heraf
salt og peber
pynt
brøndkarse
rosenpeber
brombær
nigellafrø
alternativ grønsag!
pastinak, jordskokker, selleri
Fremgangsmåde |
Andelår Sojasovs og appelsinjuice måles af.
Hvidløgene pilles, ingefær skrælles, og begge dele rives.
Andelårene kommes sammen med de nævnte ingredienser i et ildfast fad, der dækkes
til med stanniol og kommes i en forvarmet
ovn ved 185 grader i 2 timer. Lårene tages herefter op og hviler under
stanniol indtil serveringen.
Imens hældes lagen fra fadet over i en gryde, hvor den koges ind/reduceres til
godt ¾ dl.
persillerodspuré
Alle ingredienserne til puréen gøres klar: mælken måles op,
skalotteløgene pilles og hakkes fint.
Hvidløgene pilles og rives.
Med en lille spids kniv flækkes en ¼ stang vanilje, og kornene skrabes ud.
Persillerødderne skrælles og skæres i fine tern på cirka 1½ x 1½ cm. De kommes i
en gryde sammen med de øvrige ingredienser og koges møre.
Massen sigtes (gem kogelagen) og køres til en glat puré i en blender og smages
til med salt og peber.
Hvis pureen er for tyk, kan der spædes til med kogelagen.
Anretning: Persillerodspuréen lunes i en gryde, og en passende portion lægges
på en tallerken.
Et andelår placeres ovenpå, krydres med lidt salt, og den reducerede lage fra
andelårene kommes ved.
Der pyntes med brombær, rosenpeber, brøndkarse og nigellafrø.
Tip: |