Tilbage til Kogebog -
Diabetes Opskrifter -
Tilbage til FORSIDEN
Andebryster med tranebærsauce og hvidkål
|
Beskrivelse |
|
Andebryster
2 stk. andebryster
2 spsk. honning
knivspids revet muskat
groftmalet sort peber
salt
Kål
0,5 stk. hvidkålshoved
0,5 dl æbleeddike
1 dl vand
salt og peber
12 stk. dalder uden sten
2 spsk. tyttebærmarmelade
Tranebærsauce
3 stk. appelsiner
3 spsk. (1 dl) tranebær (gerne fra frost)
1 dl hønsebouillon
lidt lys maizena sovsejævner
salt og peber
2 tsk. sukker
Andebryster
Skær ridser i skindet på andebrysterne og læg dem med skindet ned af på en kold
stegepande.
Varm panden op og steg andebrystet i 4 – 6 minutter på moderat varme.
Når kødet begynder at blive gråt op ad siden vendes andebrysterne og steges i 2
– 4 minutter på den anden side.
Tag andebrysterne af og smør dem ind i honningen, der er rørt med krydderierne.
Kål
Snit kålen fint og læg den i en gryde med æbleeddike, vand, salt og peber.
Bring den i kog, under låg og lad den simre i 5 minutter.
Rør i den et par gange.
Skær dadlerne i strimler og tilsæt dem sammen med tyttebærmarmeladen.
Rør det godt sammen og varm det igennem.
tranebærsauce
Skær tynde strimler af skallen af den ene appelsin og pres saften af alle
appelsinerne.
Kog saft og appelsinstrimler ind til det halve.
Tilsæt bouillonen og kog saucen op og jævn den lidt med sovsejævner.
Tilsæt tranebær og varm det op til kogepunktet. -
Anret anden med kålen, saucen og kogte kartofler