Tilbage til Kogebog - Diabetes Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Andebryst-salat




 

Ingredienser  

2 andebrystfileter (ca. 600 g)
salt, peber
1 rødløg (ca. 100 g)
1 knoldselleri (ca. 750 g)
1 citron
40 g hasselnøddekerner
1 spsk. akaciehonning
2 tsk. stødt kanel
1 knivspids salt
100 g friske salatblade f.eks. spinat

Marinade
2 spsk. rødvinseddike
saft af 1 appelsin
2 tsk. olie
salt, peber

Fremgangsmåde  

Krydr andebrystfileterne med salt og peber.
Brun fileterne i ca. 10 min. ved 250° C midt i ovnen.
Steg videre ved 200° C i ca. 20 min.
Afkøl fileterne derefter. Skær skindet fra, og skær fileterne i skiver.

Pil rødløget og skær det i tynde skiver.
Skræl sellerien og skær den i små tern.
Kog sellerien i ca. 5 min. i letsaltet vand tilsat saften af 1 citron.
Afkøl ternene derefter.

Tørrist nødderne ved høj varme, hvorefter du tilsætter honning, kanel og salt. Rør, indtil nødderne er dækkede.
Afkøl derefter nødderne på et stykke bagepapir.

Bland salatbladene med alle ingredienserne på nær nødderne.

Pisk ingredienser til marinaden sammen og hæld den over salaten inden servering.
Hak nødderne groft og drys dem over salaten.

Servering
Server andebryst-salat som frokostret med groft brød.
 

Tip: