Tilbage til Kogebog - Tilbage til drinks side

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.


Julebowle

Ingredienser (ca. 1 1/2 liter)

1 1/2 liter æblecider
2 røde æbler
4-5 appelsiner
2 citroner
5 stk hel kanel
2 1/2 tsk hele nelliker
1 1/2 dl rosiner
evt. et kraftigt stænk cognac eller vodka

Fremgangsmåde

Skrub og skyl alle frugter omhyggeligt.
Tag et æble og 2 appelsiner fra til senere brug.
Del et æble i kvarte og fjern kærnehuset.
Skær æblebåde og citrusfrugter i skiver.
Hæld cideren i en stor gryde sammen med den udskårne frugt og krydderierne og varm op til kogepunktet.
Skru ned for varmen og lad det småsimre i ca. 8-10 min.
Fjern de kogte frugtstykker og tilsæt i stedet friske udskårne stykker.
Et ekstra pift opnåes med lidt cognac eller vodka.

Servering

Serveres gloende hed.